KYNO CENTER TILBURG
Lovensekanaaldijk 40, 5015 AK Tilburg, Tel: +31 (0)6 54 71 65 56


Boxer Vrienden Nederland


De Boxer Vrienden Nederland is ontstaan in Tilburg. De locatie Kyno Center Tilburg heeft Kees van Gorp al jaren vóór de oprichting van de Boxer Vrienden voor activiteiten beschikbaar gesteld, voor gezellige boxerdagen van diverse boxerclubs en -afdelingen. Kyno Center Tilburg is nog altijd de thuisbasis van de vereniging. Vanuit een kringgroep is het idee ontstaan om een eigen transparante boxerclub op te richten. Boxer Vrienden Nederland werd uit dit idee geboren, de vereniging werd in 2010 officieel opgericht en vanaf 11 februari 2011 is het een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging. Het bestuur, de commissies en de werkgroepen in de vereniging doen hun best de bewust gekozen naam eer aan te doen, vrienden voor de Boxers en vrienden voor de eigenaren van dit fantastische ras.

De vereniging ziet zich als een vriendengroep, maar wil daarnaast heel serieus zijn als het gaat om het welzijn van het ras. Daartoe behoort een gecontroleerde fokkerij. Ons fokreglement is duidelijk en staat voor iedere rasliefhebber op de website van de vereniging. Wij wensen een zogenaamde aankeuring. Een exterieurbeoordeling die door een rasspecialist wordt verricht. Onze fokkers kunnen op de site worden vermeld en ook alle reuen die aan de foknormen voldoen, kunnen op onze site worden geplaatst. Deze service bieden we onder bepaalde voorwaarden gratis aan. Het fokreglement betekent soms ook een tol betalen en dieren uitschakelen die niet aan het zogenaamde VFR voldoen. Boxer Vrienden Nederland was de eerste vereniging die een gedragstest verplicht stelde voor fokdieren. Het was ook de Boxer Vrienden Nederland die als eerste een onderzoek op hartafwijkingen verplicht stelde alvorens er met de honden gefokt mocht worden. Boxer Vrienden Nederland biedt als eerste een nestcontrolemogelijkheid aan, zodat fokkers een overzicht geboden wordt over de kwaliteit van de gefokte nesten. Uit Duitsland worden keurmeesters uitgenodigd voor foktesten volgens het Duitse principe. Kortom er is vanuit Boxer Vrienden Nederland een stap gezet tot het verbeteren en in stand houden van een goede en gezonde Boxer. Een goede Boxer heeft een goede training nodig. Ook hiervoor kunt u op Kyno Center Tilburg terecht.

De werkgroepen in de vereniging hebben een eigen beleid en een eigen constructie, zij werken met eigen ideeën en mogelijkheden. Juridisch en financieel zijn het zelfstandige organisaties. De clubmatch vindt bij Kyno Center Tilburg plaats. Een werkgroep dient minimaal 10 leden te hebben die aangesloten zijn bij Boxer Vrienden Nederland.

 

IMG 20200501 WA0006

 

Erik klein