KYNO CENTER TILBURG
Lovensekanaaldijk 40, 5015 AK Tilburg, Tel: +31 (0)13 54 22 745

Cursussen

Wij geven diverse cursussen, van puplessen tot het gevorderde honden niveau, dit volgens de richtlijnen van de Stichting GGB / Cynophilia /Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Een branche organisatie waarbij wij al jaren zijn aangesloten en tevens door erkend zijn! Zo kunnen we officiële examens en cursussen geven aan de hondenbezitters die in de georganiseerde kynologie willen trainen. De lessen worden gegeven door vakbekwame instructeurs.U kunt zich nu aanmelden voor de nieuwe cursussen. Wij trainen zoals we dat al jaren doen met kleine groepjes en geven hierdoor de cursisten heel veel aandacht. De lessen duren 55 minuten en zijn op; Maandagochtend om 10.00 uur  Dinsdagavond om 19.00 uur Zaterdagochtend om 9.00 uur. U bepaald zelf welke uren u wenst te trainen. U heeft iedere week recht op 1 les maar mag er twee volgen op afspraak. Ideaal systeem dus ook als u bijvoorbeeld in ploegendiensten werkt!

Pupcursus
Het allereerste waarmee u zal beginnen is het volgen van een pupcursus. Onze cursus wordt in kleine groepjes gegeven. Zo krijgen de cursisten en de pups optimaal aandacht. Aandacht die nodig is want voor de meeste baasjes is het voor het eerst dat ze leren hun pup op te voeden. Onze trainers “voeden u op” door met veel geduld en passie u te begeleiden. 
Vervolgcursus
Nadat de eerste stapjes van de opvoeding voltooid zijn kunt u vervolglessen nemen. Deze vervolglessen geven een extra steun en hulp tot de gehoorzamere maar zeker ook socialere hond.
Breitensport
Breitensport is een vorm van gehoorzaamheid, snelheid en behendigheid! Via onze hondenschool maakte Breitensport zijn entree in Nederland. Breitensport is zeer toegankelijk voor de meeste hondenbezitters en honden.
Verkeers zekere honden opleiding (VZH)
Voor diegene die verder willen dan de basis opleidingen is er verder een VZH opleiding te volgen. VZH staat voor Verkeers Zekere Hond. De hond moet gehoorzamen op een trainingslocatie en daarbij op zijn opvoeding en gedrag op een positieve manier in openbare gelegenheden tonen.
Uithoudingsvermogentest (UV)
Ook uithoudingsvermogen examens behoren tot de mogelijkheden die u bij Kynocenter Tilburg heeft. Tijdens dit examen moet de hond volgens een officieel examenpakket 20 km ontspannen naast de fiets lopen.
Speuren
Van tijd tot tijd zijn er speurlessen volgens het IPO systeem. Deze vorm van speuren is een sporttak en dus geen praktijkopleiding waarbij bijvoorbeeld mensen gezocht worden.
Workshops
Van tijd tot tijd organiseren wij workshops en leuke activiteiten. Voor het gehele gezin bieden wij activiteiten in de vorm van wandelingen en sport en speldagen. Jaarlijks zijn we actief op de DAG VAN DE HOND.