KYNO CENTER TILBURG
Lovensekanaaldijk 40, 5015 AK Tilburg, Tel: +31 (0)6 54 71 65 56


HGVN: Algemene info


H.G.V.N. streeft ernaar om goede en betaalbare lessen te verzorgen. Het sociaal met onze honden omgaan is ons belangrijkste doel. De lessen zijn gebaseerd op een hondvriendelijke methodiek, een duidelijke training die leidt tot een sociale familiehond. Wij zijn geen organisatie die werkt voor africhtingscertificaten. Bij ons staat de sociale, gehoorzame hond op de eerste plaats. U leeft tenslotte met uw huisgenoot in een hectische veeleisende maatschappij. Een maatschappij waar de hond niet altijd positief wordt ontvangen. Volg ook daarom lessen, zodat u en uw hond leren wat wel en wat niet kan en u zich met uw hond vrij kunt bewegen tussen andere mensen en honden.

Wij geven diverse cursussen, van puplessen tot het 'gevorderde honden'-niveau. De cursussen worden gegeven volgens de richtlijnen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Een brancheorganisatie waarbij groepen die gebruikmaken van ons centrum, al jaren zijn aangesloten en waardoor zij zijn erkend! Wij kunnen officiële examens en cursussen geven aan de hondenbezitters die in de georganiseerde kynologie willen trainen. De lessen worden gegeven door vakbekwame instructeurs. U kunt zich, indien gewenst na overleg, aanmelden voor een cursus naar uw keuze. Wij trainen, zoals we dat al jaren doen, met kleine groepjes en geven hierdoor de cursisten veel aandacht. De lessen duren 55 minuten en zijn op maandag en donderdagavonden vanaf 20.00 uur. Dit zijn lessen voor alle rassen, maar ook voor rasloze honden. Op zondagochtend van 9.00 tot 13.00 uur zijn er lessen uitsluitend voor Hovawarts. U bepaalt zelf welke dagen u wenst te trainen. U heeft iedere week recht op een les maar mag er indien nodig twee volgen nadat hierover afspraken zijn gemaakt. Dit is voor sommigen een ideaal systeem, bijvoorbeeld als u in ploegendiensten werkt.

Onze locatie is sfeervol opgebouwd. De kantine geeft een warm huiskamergevoel en, niet geheel onbelangrijk, wij hebben schoon sanitair. In de winterdag hebben we de mogelijkheid om ons te warmen rond de sfeervolle kachel. In warmere dagen kunt u genieten van ons ruime terras, dat op ons hoofdveld uitkijkt. Voor de honden zijn speciale ruimtes beschikbaar. Op de locatie is het niet toegestaan eigen consumpties te nuttigen. Wij bieden consumpties en versnaperingen tegen heel acceptabele prijzen aan. Op de locatie mag alleen op een hiervoor speciaal aangewezen plek worden gerookt. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken en geniet van onze Brabantse gastvrijheid in ons gezellige onderkomen ‘de Pup’.

HGVN mengt zich niet in de organisatie van de op de locatie toegelaten organisaties en/of verenigingen, zij heeft hen uit vriendschap toegelaten en zij hebben geen rechten in de HGVN-organisatie. 

DSC 3144

IMG 20230120 WA0034 1